Surkörsbär `Érdi bötermö´- Prunus cerasus `Érdi bötermö´

295 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Surkörsbär har förekommit flera tusen år sedan i medelhavs område och i Persien.  Det är flera länder där är surkörsbär mycket populär fortfarande. Det är somliga som gillar inte surkörsbär för att den är sur och visa just därför gillar det. Riktig moget surkörsbär inte all så sur. Förutom att använda som bordsfrukt har frukten ganska viktig roll inom livsmedel industri. Används för, marmelad , sylt , juice, kompott, konfektyr , bakelse med mera.

Körsbär är en källa till flera värdefulla vitaminer (A, B och C) samt höga nivåer av kalium, fosfor och kalcium. Den innehåller också betydande mängder mineraler kalium, kalcium, natrium, magnesium och fosfor. Dessutom är halten karotenoid, vitamin B1, B2 och B6 och niacin också höga. Det påverkarr blodrenings- och matsmältningsprocessen positivt, samt stimulerar njurfunktionen. Selenhalt och B-vitaminer hjälper matsmältningen, är bra för nervfunktionen och är en naturlig hjälpare för vår kropp även vid hormonbrist.

Ungerns surkörsbär odling en av största i världen där av många berömda ungerska förädlade sorter förekommer.

Erdi bötermö har medelstor bär med fast fruktkött , balanserad söt och sur smak . Mognar slutet av juni . Pålitlig , självfertil sort . Trivs i alla jordar utan förbehåll i soligt , halv skuggigt läge

Härdighet; Härdig till -30 C

Plant storlek: C 5,6 , 100-135cm

Det är för stort att skicka. Endast avhämtning eller pall leverans.