Användarvillkor

Att bli kund

Att bli kund är enkel genom att klicka fram i webb shoppen. Vi kräver ingen registrering i webb shoppen och vi registrerar ingen personuppgifter i vår datasystem.
Alla kunder som redan registrerade sig i vårt system behöver inte göra något utan kommer fortsatt att finnas i vår databas. Önskar du dock att bli borttagen ur vårat register så är det din fulla rätt att begära detta. Antingen tar bort dina uppgifter sig eller mejla din önskan så vi radera dina registrerade uppgifter.

Priser
Alla priser är inklusive moms. Priserna gäller endast i webb butiken.

Betalning
All betalning ska ske till vår bankgiro eller SWISH. Vi skickar fakturan före leveransen.
Vid försenad eller utebliven betalning tar vi ut en påminnelse avgift 60 kr inklusive moms samband med betalnings påminnelse. Kommer inte in betalning till vår bankkonto inom 5 arbetsdagar efter utskickade påminnelse då överger vi ärendet till inkassobyrå utan förvarning.

Frakt

Vi skickar paket till hela Sverige med DHL.Vikten och paketstorlek är begränsade. Max 20kg och paketet omkrets + höjden X2 är maximum 300 cm . Vi tar ut en enhetlig fraktpris 119kr inklusive moms som tillkommer till varje order . Större växter eller större mängder av plantor blir högre fraktkostnad då debiteras vi 70% av självkostnads priset på frakt.
För miljöns skull återanvänder vi så många redan använda kartonger som möjligt.
Vi skickar paket endast måndagar och tisdagar. Paketet ska hämtas omgående efter aviseringen. Vi tar inte garanti och kräver full betalning för varor som inte avhämtas inom ett dygn efter aviseringsdagen. Kunden ansvarar själv att avhämta försändelse i tid.
Vid outlöst paket debiteras vi en extra avgift på 250kr inkl. moms och returkostnaden. Vid transportskada kontakta oss via mejl omgående.

Hemkörning
Vid intresse vi kan köra hem växter inom Skåne län.

Hämta själv
Att hämta själv plantor enligt överenskommelse går också bra.Vi finns utanför Löberöd.

Garanti
2 månads tillväxt garanti till alla växter förutsätt att du sköter dina växter enligt anvisningar.
Garantikrav godkänns endast till fakturavärde.

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt enligt distanshandels lagen. I så fall skickar du tillbaka varor med din egen bekostnad och i samma kondition som var vid köps tillfällen. Återbetalning skär inom 5 bankdagar efter att vi tagit emot retur.

Hemsida
Alla bilder i webb shoppen är illustrations bilder. Vid plant storlek beskrivning anger vi storlek som ex. C2 som betyder 2 liters kruka.
Reservation
Plantido växtförsäljning reserverar sig för eventuella felaktigheter i webbsidan, felskrivningar ,felstavningar, slutförsäljning eller oförutsedd , oundvikligt påverkan till verksamheten.
Plantido växtförsäljning har godkänt F skattebevis och verksamheten anmäld hos Jordbruksverket.
VAT nr: (moms) SE801022065801
Kontakt: info@plantido.se
Tel.nr; 0702 89 62 61
Obs: Telefonen är inte alltid nära till hands. Jobbar man ute i trädgården ofta blir man smutsig och lerig och telefonen är inte nära till hands. . Det absolut säkraste sätt att kontakta oss att mejla. Vi kollar mejlboxen minst 2 gånger varje dag.